Frans Guyana is door de Concacaf flink gestraft voor het laten meespelen van Florent Malouda in de wedstrijd tegen Honduras op de Gold Cup.

De voetbalfederatie voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied liet vrijdag weten dat Frans Guyana het duel reglementair met 3-0 verliest. De wedstrijd was dinsdag in 0-0 geëindigd.

Daarnaast moet de bond van Frans Guyana, een overzees departement van Frankrijk, een boete betalen en is Malouda voor twee duels geschorst. De hoogte van de boete is niet bekendgemaakt.

Malouda kwam tachtig keer uit voor het Franse elftal. De 37-jarige middenvelder is geboren in Frans Guyana en dacht op de Gold Cup mee te kunnen doen, omdat Frans Guyana is aangesloten bij de Concacaf, maar niet bij de FIFA.

Nul

De Gold Cup wordt echter onder de vlag van de wereldvoetbalbond gespeeld. De Concacaf had voor het toernooi al aangegeven de FIFA-regels te hanteren.

Honduras heeft door de toegekende overwinning nu drie punten uit twee wedstrijden, en Frans Guyana staat nu weer op nul.