Curaçao heeft ook het tweede groepsduel in de strijd om de Gold Cup verloren. El Salvador was donderdag in de nacht van donderdag op vrijdag met 2-0 te sterk.

Curaçao ging zondag al met 2-0 onderuit tegen Jamaica, en kan een plek in de kwartfinales zo goed als zeker vergeten.

Bij Curaçao verdedigde Vitesse-doelman Eloy Room het doel. Met onder anderen Darryl Lachman, Dustley Mulder, Leandro Bacuna, Elson Hooi en Jarchino Antonia stonden nog meer voetballers op het veld die in de Nederlandse competitie spelen of hebben gespeeld.

Het is voor het eerst dat Curaçao meedoet aan het continentale toernooi met de beste landen van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De doelpunten van El Salvador kwamen in de eerste helft op naam van Gerson Mayen en Redolfo Zelaya. Gevaro Nepomuceno miste kort voor rust een strafschop voor Curaçao.

Voor de wedstrijd brachten de spelers van Curaçao een eerbetoon aan Abdelhak Nouri door zijn shirt omhoog te houden. Bij de 20-jarige middenvelder van Ajax is ernstige hersenschade geconstateerd.

Mexico

Mexico wist in de andere groepswedstrijd niet van Jamaica te winnen. De titelverdediger bleef steken op 0-0. Mexico en Jamaica hebben nu allebei vier punten, El Salvador drie en Curaçao nul.

Zondag speelt Mexico tegen Curaçao en Jamaica neemt het op tegen El Salvador. De nummers een en twee plaatsen zich voor de kwartfinales, en de nummer drie mogelijk ook. Van de drie poules die er bij de Gold Cup zijn, gaan de beste twee nummers drie door naar de laatste acht.

De Mexicanen spelen bij het toernooi in de Verenigde Staten niet met het sterkste team. Mexico deed onlangs mee aan de Confederations Cup, en verloor begin juli de strijd om het brons van Portugal.

Alleen verdediger Luis Reyes speelt beide toernooien. Andrés Guardado en Hector Moreno, afgelopen seizoen nog actief voor PSV, speelden in de Confederations Cup en ontbreken in de Gold Cup.