Ajax maakt naar verwachting donderdag bekend of Abdelhak Nouri hersenschade heeft overgehouden aan de hartritmestoornissen waardoor de middenvelder van Ajax afgelopen zaterdag werd getroffen.

Nouri onderging woensdag in het ziekenhuis in Innsbruck enkele neurologische onderzoeken. Volgens de Amsterdamse club worden die donderdag voortgezet en zullen de resultaten hiervan dan mogelijk naar buiten worden gebracht.

De 20-jarige jeugdinternational ging zaterdag in de tweede helft van de wedstrijd tegen Bremen, dat op dat moment met 2-1 voorstond, ineens naar de grond. Hij werd op het veld van het kleine stadion in Zillertal gereanimeerd en met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Dinsdag lieten een hersenscan en enkele andere neurologische onderzoeken geen afwijkingen zien bij Nouri. Ajax bleef nog wel voorzichtig over het herstel van de middenvelder.

"Dit zegt nog steeds niks over zijn totale herstel. Het is de bedoeling van de artsen om Nouri het komende etmaal geleidelijk te laten ontwaken waarna de hersenfuncties verder en beter kunnen worden onderzocht", schreef Ajax dinsdag op de website van de club.

Buiten levensgevaar

Ajax meldde zondag al dat Nouri buiten levensgevaar is en dat hij minder medicatie nodig heeft. Hij ligt nog altijd in een ziekenhuis in Oostenrijk, waar Ajax tegen Werder Bremen speelde.

De andere spelers van Ajax vertrokken zondag naar Nederland en werkten maandag hun eerste training af sinds Nouri onwel werd.