EPE - Marc Overmars heeft in 1997 vlak voor de wedstrijd in de Champions League tussen zijn toenmalige club Ajax en Atletico Madrid een dubieus aanbod van de Spaanse voetbalclub gekregen. De inmiddels gestopte international schrijft dat deze week in zijn eerste column voor het Veluws Nieuws.

Overmars laat in zijn column zijn licht schijnen op het omkoopschandaal rond de Duitse scheidsrechter Hoyzer. "Zelf heb ik nooit te maken gehad met omkoping. Een gebeurtenis was wel op het randje. We speelden in de kwartfinale van de Champions League tegen Atletico Madrid. De avond voor de wedstrijd werd ik op mijn hotelkamer gebeld door de technisch directeur van Atletico met een aanbod voor een grandioos contract. Het is natuurlijk niet netjes om dat juist op zo'n moment te doen."

Ajax

Ajax won het duel met 3-2 na verlenging. De Spanjaarden kregen van de Zwitserse scheidsrechter Muhmentahler twee strafschoppen. Overmars heeft het nieuws over de omkoping met verbazing gevolgd. Volgens hem ligt zoiets veel meer voor de hand in Engeland omdat je daar op van alles kan gokken. In Nederland ziet hij zoiets niet snel gebeuren.

Overmars beëindigde na het EK vorig jaar in Portugal zijn loopbaan.