AMSTERDAM - Guus Hiddink is zaterdag ernstig bedreigd. De PSV-trainer ontving afgelopen weekend een dreigbrief. Hoewel de politie geen nadere bijzonderheden wil verstrekken, zou de brief vergezeld zijn met enkele kogels. Hiddink heeft maandag aangifte bij de politie gedaan.

Hiddink is de derde trainer in korte tijd die met de dood is bedreigd. Voormalig Sparta-trainer Frank Rijkaard ontving vorig seizoen en Feyenoord-coach Bert van Marwijk een paar dagen geleden een dreigbrief met kogels.

Geschokt

PSV-voorzitter Harry van Raaij reageerde geschokt op bedreiging. "Je ziet nu dat de politieke gebeurtenissen van de afgelopen tijd worden gedupliceerd naar het voetbal", vertelt Van Raaij in
De Telegraaf

"Dit heeft een impact die nog veel verder gaat dan bij eerdere bedreigingen", meent PSV-voorlichter Pedro Salazar in De Telegraaf. "Mensen als Ad Melkert, Frank Rijkaard en Bert van Marwijk zijn figuren van groot nationaal belang, maar door zijn prestaties op het recente WK is Hiddink nu wereldnieuws. Bedenk eens hoe dit nieuws in Zuid-Korea ontvangen zal worden."

/SPORTHiddink noemt situatie 'beangstigend'Hiddink rond met PSVVan Marwijk krijgt kogels toegestuurd