WASHINGTON - Lance Armstrong neemt komende zomer deel aan de Ronde van Frankrijk. Dat heeft zijn ploeg Discovery Channel woensdag op de website bekendgemaakt.


De Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik laat de Amerikaan schieten

Armstrong begint het seizoen in Parijs-Nice (6-13 maart) en start op 3 april in de Ronde van Vlaanderen. Daarna keert hij terug naar de Verenigde Staten voor de Ronde van Georgia (19-24 april). De Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik laat de Amerikaan schieten. Vanaf 2 juli gaat hij op jacht naar zijn zevende Tourzege.

In 2004 leverde Armstrong een unieke prestatie door de eerste wielrenner te worden die de Tour zes keer won. Hij deed dat op overtuigende wijze met liefst vijf ritzeges. "Ik ben Discovery Communications dankbaar voor de kans die ze onze ploeg geeft en kijk uit om mijn doel, een zevende Tourzege, te realiseren", liet Armstrong weten.

"Ik kijk ernaar uit weer wedstrijden te rijden, hoewel mijn conditie nog verre van goed is. Johan (Bruyneel, ploegleider) en ik zullen later dit voorjaar mijn fitheid evalueren en eventueel nog wat wedstrijden aan mijn kalender toevoegen", meldde Armstrong.

Speculaties

Door zijn mededeling komt een einde aan de vele speculaties over zijn deelname aan de Tour. Bekend was inmiddels dat Discovery Channel, zijn nieuwe sponsor, contractueel had laten vastleggen dat Armstrong in 2005 dan wel 2006 in de Ronde van Frankrijk zou starten. Armstrong (33) liet tot dusverre in het midden of hij komende zomer naar Frankrijk zou komen en zei steeds pas na het voorjaar daarover te zullen beslissen.

Woensdag nog liet Dan Osipow, spreekbuis van de ploeg, in de krant USA Today echter weten dat Armstrong in februari een besluit zou nemen. Dat kwam nog sneller dan verwacht.