AMSTERDAM - Als Dennis Bergkamp in de laatste drie maanden van het seizoen goed blijft spelen krijgt hij een nieuw contract, zegt Arsenal-manager Arsène Wenger in The Guardian. "je kunt hem niet zomaar vervangen, omdat er op dit moment vrijwel geen spelers zijn met zoveel kwaliteiten als Dennis Bergkamp."

Hoewel Wenger Bergkamp als onvervangbaar ziet, wil hij het einde van Bergkamps carrière niet verpesten door hem door te laten gaan terwijl hij op zijn retour is. "Hij heeft het jaren heel goed bij Arsenal gedaan en ik wil dat hij de geschiedenis ingaat als een ware legende."

Beleid

Wenger zal eind mei, als het huidige contract van de Nederlandse aanvaller afloopt, beslissen of Bergkamp ook volgend jaar in het shirt van Arsenal zal spelen. "Als hij blijft spelen zoals hij nu doet, gaat hij ongetwijfeld door", laat Wenger in de Engelse krant weten. "We wijken niet af van ons beleid om pas aan het eind van het seizoen de contractverlenging van oudere spelers te bekijken."

Wenger: " Je ziet hem nooit drinken of uitgaan en op een leeftijd tussen de 30 en 37 maakt dat een groot verschil. In mei wordt Dennis 36. Ik denk dat het feit dat hij nu nog steeds speelt een beloning is voor de manier waarop hij leeft."

Thierry Henry is erg blij dat Bergkamp graag nog een jaar aan zijn loopbaan vast wil plakken. "Je kunt wel de hele avond over hem praten. De manier waarop hij speelt, hoe hij anderen beter laat spelen, hoe goed hij het spelletje ziet. Dennis kan met één pass een team verslaan. Hij ziet dingen die andere spelers niet zien."

Bergkamp verkeert momenteel in grootse vorm. In de laatste vier wedstrijden valt de Nederlander niet alleen op door zijn drie doelpunten, maar ook door zijn fraaie passes.