LISSABON - Doelman Gabor Babos staat opnieuw ter discussie bij Feyenoord. Aan de vooravond van het eerste UEFA-bekerduel met Sporting Lissabon liet coach Ruud Gullit zijn voorkeur voor de Hongaarse keeper of reservedoelman Lodewijks nog in het midden.

De oud-international benadrukte in de Portugese hoofdstad wel, dat zijn voorbehoud niets (meer) te maken heeft met de oogblessure die Babos vorige week tijdens de training opliep.

Woensdag

"Ik neem woensdag de beslissing", zei Gullit. "Het is best een zware afweging. Ik moet voor mezelf uitmaken wie op mij de laatste weken de beste indruk heeft gemaakt. Daarbij speelt ook het menselijke aspect een rol. Babos heeft natuurlijk bij ons al een moeilijke periode achter de rug."

De Hongaarse doelman verloor eind november zijn basisplaats aan Lodewijks. Na de winterstop kreeg de voormalige NAC-keeper een herkansing van Gullit. In de duels met Vitesse (1-2) en De Graafschap (7-2) maakte Babos opnieuw grove fouten. Door een hoofdwond miste hij zondag het duel met Willem II (7-0).

Zuiverloon

Tiener Zuiverloon neemt woensdag in Lissabon de plaats in van de Zweedse rechtsback Östlund, die op Europees niveau nog niet speelgerechtigd is voor Feyenoord. Ono begint waarschijnlijk op de bank. "De bedoeling is dat we hier tenminste een keer scoren", gaf Gullit aan. Opstelling Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Lodewijks (Babos); Zuiverloon, Gibbs, Saïdi en Basto; Castelen, Hofs, Paauwe en Goor; Kuijt en Lazovic.