SEOUL - De FIFA heeft donderdag toegegeven dat er links en rechts de nodige fouten zijn gemaakt bij de verkoop van de WK-tickets. "Alle partijen hebben daaraan schuld", bekende woordvoerder Michel Zen-Ruffinen. "We hebben inderdaad problemen gehad en hopen dat die nu zijn opgelost."
FIFA

Zen-Ruffinen benadrukte echter de chaos niet zo groot is geweest als vier jaar geleden in Frankrijk. Maar hij zei ook dat de FIFA meer druk op de ketel had moeten zetten in de voorbereiding op het WK 2002 en de toegangsbewijzen veel eerder had moeten laten drukken. Door de late aanlevering is er vooral in Japan veel verwarring ontstaan.

Dat de kaartverkoop in Zuid-Korea ver achterbleef bij de verwachtingen had volgens de FIFA-secretaris een andere reden. "De prijzen waren veel te hoog. Het was een misrekening om in beide landen evenveel te vragen voor een ticket. De levensstandaard in Japan is veel hoger."

Bovendien slaagden de bonden van veel landen er niet in het aangevraagde contingent kaarten op de thuismarkt af te zetten. Daardoor waren er in de voorronde veel lege plekken te zien in de stadions. "Die plaatsen waren niet bezet maar naar onze mening wel verkocht. De bonden die ze hadden gereserveerd moeten ze betalen. Contracten moet je nakomen."