Skiër Théolier mag als Nederlander kwalificatie afdwingen voor Winterspelen

Skiër Steven Théolier mag volgend jaar namens Nederland meedoen aan de Olympische Spelen in Pyeongchang, als hij aan de kwalificatie-eisen voldoet.

Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaf de 26-jarige Fransman zondag toestemming om namens Oranje naar Pyeongchang te gaan. De alpineskiër komt sinds vorig jaar in de wereldbeker en WK's al voor Nederland uit.

Théolier is de kleinzoon van oud-wielrenner Jan Janssen. Hij behoorde lang tot de Franse selectie, maar besloot vorig jaar voor Nederland uit te komen, om zo zijn kansen op deelname aan de grote toernooien te vergroten.

Théolier heeft nu van het IOC ook groen licht gekregen om als Nederlander naar de Spelen te gaan. Hij moet nog wel voldoen aan de kwalificatie-eisen.

Naast de kleinzoon van Janssen kregen nog vier sporters toestemming om namens een ander land naar Pyeongchang te gaan. Zo komen twee biatleten uit Rusland in Pyeonchang voor Korea uit. Het IOC liet zondag tevens weten dat aan de Spelen van 2020 in Tokio waarschijnlijk weer een vluchtelingenteam zal meedoen, net als vorig jaar in Rio de Janeiro.

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie