Rigoberto Uran had zondag na aankomst van de koninginnenrit in de Tour de France niet meteen door dat hij had gewonnen. Pas na de fotofinish werd duidelijk dat hij de Fransman Warren Barguil nipt had geklopt.

“Ik wist echt niet of ik de zege te pakken had”, vertelde de Colombiaan. “Toen ik het hoorde kon ik mijn geluk niet op."

Opmerkelijk genoeg overkwam beide renners vier jaar geleden ongeveer hetzelfde in de Ronde van Spanje. Alleen was toen Barguil de gelukkige.

"Er is zo veel gebeurd vandaag", keek Uran terug op de tumultueuze etappe. "Neem alleen al het uitvallen van Richie Porte."

Defecte versnelling

Uran, die al eens ritten won in de Ronde van Italië, kreeg onderweg te maken met een kapot versnellingsapparaat. Dat gebeurde tijdens het moment waarop Porte en Daniel Martin ten val kwamen in de afdaling van de Mont du Chat.

"Daarna probeerde ik vooral om aan te blijven haken", blikt de renner van Cannondale terug. "Dat ik heb gewonnen, is dan ook een grote verrassing voor me."

"Al met al is het heel bijzonder deze moeilijke etappe te winnen. Het is ook goed voor mijn klassement."

De ploeggenoot van Dylan van Baarle klom naar de vierde plaats in de algemene rangschikking. Hij staat op 55 seconden van geletruidrager Froome.