ROTTERDAM - Het 32e ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam is maandag zonder verrassingen begonnen. In de enkelspelen haalden de favorieten de tweede ronde. Spanning was er slechts in één partij.

Publiekslieveling Raemon Sluiter verloor ruim van de als tweede geplaatste Argentijn Guillermo Coria: 2-6 4-6. Door gebrek aan speelritme door vier weken buitenspel wegens een voetblessure, was hij niet in staat zijn kansen te grijpen toen die zich bij 4-4 in de tweede set aandienden. Hij stond in de negende game met 40-15 voor maar leverde toch zijn opslagbeurt in.

Coria

Coria promoveerde naar de tweede ronde waarin hij op de Thai Paradorn Srichaphan zal stuiten. De Aziaat won een bizarre partij van de Rus Igor Andrejev: 7-6 (4) 1-6 7-5. Dit foutenfestival was de enige spannende wedstrijd. De eerste set duurde 66 minuten. De Zweed Thomas Johansson gebruikte eveneens drie sets om van de Slowaak Karol Beck te winnen: 6-2 3-6 6-1. De winnaar van de Australian Open 2002 gaf de tweede set onnodig weg, maar revancheerde zich in de derde.

Berdych

Het 19-jarige Tsjechische talent Tomas Berdych sloeg de één jaar oudere Zweed Robin Soderling uit het toernooi. Rotterdam hield daarmee kans op een olympische revanche uit Athene. Berdych won namelijk in het laatste olympische tennistoernooi van de Zwitserse favoriet Roger Federer. Mogelijk komt het tot een nieuwe confrontatie in de kwartfinale.

Ferrero

Juan Carlos Ferrero verloor in 2004 de finale van de Australiër Lleyton Hewitt. Uitgezonderd in de Daviscup presteerde de Spanjaard mede door blessures weinig meer vorig jaar. Als 64e van de wereldranglijst arriveerde hij in Sportpaleis Ahoy. Dat hij nog steeds een groot tennisspeler is liet hij met loepzuiver spel vanaf de baseline tegen de Duitser Rainer Schüttler zien: 6-4 6-2.