RIJSWIJK - De vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) keurt het concept-eredivisieprogramma voor komend seizoen af. Door de invoering van de play-offs aan het einde van de competitie zijn de meeste clubs op 9 april al klaar. Vervolgens hebben zij 125 dagen geen competitievoetbal. "Dit plan is onacceptabel", aldus Jan Reker, directeur van de CBV.

"We hebben een alternatief schema, dat we dinsdagavond in de bestuursvergadering bespreken", aldus Reker. "Daarna leggen we het woensdag tijdens de jaarvergadering voor aan onze leden." Over de inhoud van dat plan wil hij nog niets loslaten.

De KNVB bleek maandagavond onaangenaam verrast. De bond neemt dinsdag formeel contact op met het CBV-bestuur. Een woordvoerder van de KNVB sprak van "ongenuanceerde en onjuiste" uitlatingen van Reker in de media, terwijl hij "zelf betrokken was bij diverse platforms voor de ontwikkeling van dit competitieschema".

WK

Behalve de invoering van de extra reeks beslissingswedstrijden aan het einde van de competitie is er volgend jaar ook nog het WK in Duitsland. Omwille van dat toernooi heeft de wereldvoetbalbond FIFA bepaald dat alle competities op 15 mei afgelopen moeten zijn. Daarmee dienen de makers van het speelschema ook rekening te houden.

De nieuwe playoff-reeks is Reker en de coaches een doorn in het oog. "Maar daar kunnen we niets meer aan doen, dat hebben de commerciële jongens er doorheen gedrukt. Het sportieve belang is er niet mee gediend. Het is nu zaak om te proberen de schade zo veel mogelijk te beperken."