ROTTERDAM - Sjeng Schalken zal pas woensdag in actie komen voor de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De Limburger heeft last van een voetblessure. Toernooidirecteur Richard Krajicek gaf hem daarom een dag extra rust. Hij was de bedoeling dat hij dinsdag zou spelen tegen de Roemeen Andrei Pavel.

Schalken heeft wel vaker last gehad van voetblessures. Hij tennist al jaren met speciale zooltjes in zijn tennisschoenen. De kwaal heeft zich weer geopenbaard omdat hij sinds kort weer actief is in wedstrijden na een lange rustperiode in verband met de ziekte van Pfeiffer. Vorige week bereikte hij de kwartfinale van het Marseille Indoortoernooi.

Behalve Schalken speelt ook de Zwitserse favoriet Roger Federer pas op woensdag zijn eerste ronde. De nummer één van de wereld ontmoet de Tsjechische qualifier Bohdan Ulihrach.

Peter Wessels komt dinsdag wel in actie. De Elburger staat om elf uur op het centre court van Ahoy' tegen de Fransman Michael Llodra. Wessels treft later ook nog in de eerste ronde dubbelspel met Raemon Sluiter het Tsjechisch/Roemeense dubbel Tomas Berdych/Andre Pavel.