Andy Murray was behoorlijk opgelucht na zijn moeizame zege op Fabio Fognini in de derde ronde van Wimbledon. De 30-jarige Schot had vrijdag twee uur en 41 minuten nodig om de Italiaan te verslaan: 6-2, 4-6, 6-1 en 7-5.

Na afloop gaf Murray toe dat hij niet de beste wedstrijd uit zijn carrière speelde. "Het einde van de wedstrijd was behoorlijk spannend", zei hij bij de BBC.

"Het was een wedstrijd die alle kanten opging. Ik liet niet mijn beste tennis zien, maar ik ben erin geslaagd om de volgende ronde te bereiken."

De partij tussen Murray en Fognini leek op weg naar een vijfde set, maar de titelverdediger overleefde liefst vijf setpunten in het vierde bedrijf. Hij vreesde dat hij de wedstrijd vrijdag niet kon afmaken.

"Tegen het einde van de partij werd het steeds donkerder en daar was ik af en toe mee bezig", liet hij weten. "Ik ben opgelucht dat ik het in vier sets heb kunnen afmaken."

Minder sterk

Murray voelde zich naar eigen zeggen wel minder sterk dan in zijn eerste partijen op Wimbledon, waarin hij Alexander Bublik en Dustin Brown beiden in drie sets versloeg.

"Ik voel me oké", vervolgde de nummer een van de wereld. "Maar ik merkte wel dat ik minder goed bewoog dan in mijn eerste partijen."

"Ik heb nu een paar dagen rust en ik kan hopelijk mijn ritme terugvinden. Ik ben blij dat ik de eerste week ben doorgekomen. Vanaf nu kan er van alles gebeuren."

Murray speelt in de achtste finales tegen de Fransman Benoit Paire.