Christian Horner is niet van plan om Carlos Sainz na dit seizoen op te nemen in het team van Red Bull Racing. De 22-jarige Spanjaard gaf donderdag te kennen dat hij wil vertrekken bij Toro Rosso.

"Er is geen sprake van dat hij een van de stoeltjes van Red Bull krijgt", waren vrijdag de duidelijke woorden van Horner op het circuit in Spielberg, waar dit weekeinde de Grand Prix van Oostenrijk wordt verreden.

Sainz zag donderdag op zijn persconferentie een hernieuwde samenwerking met Max Verstappen al helemaal voor zich. ''Mijn doel voor volgend jaar is om voor Red Bull te rijden en voor de overwinningen te gaan", zei de huidige nummer negen in de WK-stand. ''Zo niet, dan sta ik open voor andere teams.''

Horner was niet blij met de opmerkingen van Sainz. ''Hij zou nergens zijn zonder Red Bull. Wij hebben hem opgeleid en in zijn contract staat dat hij volgend jaar voor ons opleidingsteam Toro Rosso rijdt."

"Ik zou niet weten naar welk ander team hij denkt te kunnen gaan. Voor Red Bull is de bezetting voor 2018 wat mij betreft dezelfde als dit jaar: Verstappen en Daniel Ricciardo.''

Sainz is bezig aan zijn derde jaar bij Toro Rosso. Hij reed vooralsnog 48 Grands Prix, waarin hij 93 punten bij elkaar sprokkelde.