LONDEN - Sjeng Schalken heeft woensdag de derde ronde bereikt van het internationale tennistoernooi op de Queen's Club in Londen. De Limburger versloeg in twee vlotte sets de Tsjech Jan Vacek: 6-4 -2. Het was de eerste zege van Schalken op gras dit seizoen. Op het gravel van Parijs reikte hij tot de derde ronde van het Franse Open op Roland Garros.

Raemon Sluiter drong eveneens door tot de laatste zestien. De Rotterdammer versloeg de als vierde geplaatste Wit-Rus Max Mirnyi, de nummer 34 van de wereld, in twee sets, 7-6 6-3.

In de tiebreak ontsnapte Sluiter op 5-6 aan setverlies waarna hij op zijn derde setpunt de set pakte met 11-9. In de derde ronde staat hij tegenover de Amerikaan Vince Spadea. Schalken had geen kind aan Jan Vacek, de 166e van de wereld. De als vijfde geplaatste Limburger gaf zes games af. In de derde ronde speelt hij tegen de als twaalfde geplaatste Amerikaan Gambill.

Oremans uitgeschakeld

In Birmingham werd Miriam Oremans in de tweede ronde uitgeschakeld. De 29-jarige speelster uit Berlicum verloor in twee sets van de Luxemburgse Anne Kremer, 24e van de wereld, 4-6 5-7.

Vorig jaar reikte Oremans tot de finale in Birmingham waarin ze verloor van de Française Tauziat. Door de nederlaag tegen Kremer zal Oremans, 91e van de wereld, buiten de tophonderd vallen.