MADRID - Barcelona heeft zich zaterdag hersteld van de verrassende nederlaag vorige week bij Atletico Madrid. De ploeg van Frank Rijkaard versloeg Real Zaragoza met 4-1. Het was de eerste overwinning van de Catalanen in het La Romaredastadion in Zaragoza sinds 1997.

Barcelona, met Giovanni van Bronckhorst in de basis, werd zaterdag op weg geholpen door de thuisploeg. De ongelukkige verdediger Toledo bracht de gasten met een eigen doelpunt al na twee minuten op voorsprong.

Voor rust breidde Giuly en Eto'o de marge uit tot drie. Voor Eto'o was het zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. In de 63e minuut deed Galletti nog wel iets terug voor Zaragoza, maar Marquez maakte acht minuten later met de vierde treffer van Barcelona een einde aan de hoop op meer voor Zaragoza.

Real Madrid

Nummer twee Real Madrid komt zondagavond pas in actie. Sevilla, derde in de Primera Division, won met 2-1 van Villarreal. Julio Baptista scoorde twee keer, Riquelme uit een strafschop in de slotfase tegen.

Sevilla bleef op dertien punten achterstand, nummer vier Valencia hoeft zich al helemaal geen illusies meer op de titel te maken. De ploeg wacht al weken op een overwinning. Ditmaal was Deportivo la Coruña in Valencia met 2-1 te sterk. Scaloni en Victor maakten de doelpunten voor de Galiciërs die aan een mager seizoen bezig zijn. Di Vaio had tussendoor het thuispubliek een keer doen juichen.