TURIJN - Zlatan Ibrahimovic zette Juventus zondag in het duel met Udinese al na ruim een halve minuut op het juiste spoor. De snelle treffer van de Zweedse oud-Ajacied vormde de basis voor de 2-1-zege. De winst was broodnodig na twee nederlagen op rij.

Juventus kwam op 53 punten uit 24 duels, naaste belager AC Milan komt zondagavond pas in actie. Internazionale schoof over Udinese heen naar de derde plaats. De ploeg die dit seizoen grossiert in gelijke spelen won met 2-0 van AS Roma.

Nederlagen

Juventus was bezig aan een verontrustende reeks met nederlagen tegen Palermo en Sampdoria, maar tegen het verrassend hoog geklasseerde Udinese viel alles weer op zijn plaats. Eerst was er de knappe solo van Ibrahimovic die de verdediging van de ploeg uit Udine volledig verraste. Kort na rust was het Camoranesi die de voorsprong vergrootte. Di Michele deed in de slotminuut nog wat terug voor de gasten.

Inter

Internazionale heeft inmiddels een reputatie als kampioen van de gelijke spelen, maar de laatste weken weet de ploeg uit Milaan ook weer wat winnen is. Van de laatste vier duels werden er drie gewonnen. Zaterdag was Inter voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor AS Roma. Mihajlovic was de grote man bij Inter. Hij scoorde in de 23e en 90e minuut. Edgar Davids zat het hele duel op de bank, Andy van der Meyde behoorde niet tot de selectie van coach Mancini.