Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Duits elftal

Duitsland door winst Confederations Cup weer bovenaan FIFA-ranking

Duitsland staat dankzij de eindzege op de Confederations Cup in Rusland bovenaan de donderdag verschenen FIFA-ranking. Oranje zakte een plaats en staat nu 32e.
Door ANP/NU.nl

De Duitsers begonnen het toernooi in Rusland nog als nummer drie van de wereldranglijst. De ploeg van Joachim Löw lost Brazilië af, dat zakte naar de tweede plaats. Argentinië ging van twee naar drie.

Chili, tegenstander van Duitsland in de finale, zakte van van de vierde naar de zevende plaats. Portugal is de nieuwe nummer vier en Zwitserland, dat vier plekken steeg, staat vijfde. Polen (6), Colombia (8), Frankrijk (9) en België (10) completeren de top tien.

Toen de ranking in 1993 voor het eerst verscheen, was Duitsland ook koploper en na het gewonnen WK van 2014 stonden de Duitsers een jaar bovenaan. Daarna gingen Argentinië en België aan kop, alvorens Brazilië in april de leiding nam.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Oranje

Nederland evenaart met de 32e plaats zijn slechtste ranking ooit. Oranje won vorige maand weliswaar twee keer met 5-0, van Ivoorkust (oefeninterland) en Luxemburg (WK-kwalificatie), maar raakte veel punten uit het verleden kwijt. Twee maanden geleden nam de nationale ploeg ook al de 32e plek in.

De ploeg van de nieuwe bondscoach Dick Advocaat is gepasseerd door Oekraïne (van 37 naar 25) en de Democratische Republiek Congo, dat van 39 naar 28 steeg.

De grootste stijging kwam op naam van Andorra, dat voor het eerst in bijna dertien jaar weer een kwalificatiewedstrijd won (1-0 tegen Hongarije) en 57 plekken omhoog schoot naar de 129e positie.

De FIFA-ranking kan van groot belang zijn voor Nederland omdat de geplaatste ploegen bij loting voor de play-offs om een WK-ticket bepaald worden op basis van de ranglijst. Oranje moet als tweede eindigen in groep A om die play-offs te halen. Op dit moment staat Nederland derde met drie punten achterstand op Zweden en Frankrijk.


Lees meer over:

OranjeDuits elftalfifa-ranking

Aanbevolen artikelen