Jean-Julien Rojer is woensdag op Wimbledon in de eerste ronde van het dubbelspel uitgeschakeld. Bij de vrouwen bereikten Demi Schuurs en Lesley Kerkhove wel de tweede ronde.

De 35-jarige Rojer verloor samen met de Roemeen Horia Tecau in drie sets van de Australiërs Thanasi Kokkinakis en Jordan Thompson.

Elke set werd in een tiebreak beslist, en elke keer wonnen Kokkinakis en Thompson met dezelfde cijfers: 7-6 (4), 7-6 (4) en 7-6 (4).

Rojer en Tecau waren op het Londense Grand Slam-toernooi als negende geplaatst. Vorig jaar verloor het duo ook al in de eerste ronde, toen van de Brit Jonathan Marray en de Canadees Adil Shamasdin. Een jaar eerder schreven ze Wimbledon nog op hun naam, hun enige Grand Slam-titel tot nu toe.

Dubbel

Schuurs bereikte als eerste Nederlandse samen met haar Belgische partner Elise Mertens de tweede ronde van het dubbeltoernooi. Het koppel won overtuigend van het als tiende geplaatste Canadees/Chinese duo Gabriela Dabrowski/Yifan Xu: 6-2 en 6-2.

Ook Kerkhove overleefde met de Wit-Russissche Lidziya Marozava de eerste ronde. Het duo versloeg het Russische koppel Alla Kudryavtseva en Alexandra Panova: 6-2, 4-6 en 7-5. Kerkhove en Marozava verloren in de kwalificaties, maar werden als lucky loser alsnog toegelaten tot het hoofdschema.

In het enkelspel zijn geen Nederlanders meer actief. Robin Haase, Kiki Bertens en Richel Hogenkamp werden uitgeschakeld in de eerste ronde.