HENGELO - Raymond van Barneveld heeft bij de Masters of Darts in Hengelo zijn derde overwinning geboekt, zwaarbevochten. De Haagse Lakeside-winnaar, het titeltoernooi van de BDO, versloeg de Engelsman Wayne Mardle vrijdagavond met 4-3.

Of hij daarmee de halve finale haalt, is nog afwachten. Co Stompé kan 'Barney' de doortocht nog belemmeren, maar dan moet hij wel de grote favoriet Phil Taylor de baas blijven.

Beste spel

Van Barneveld had zijn laatste opponent in de voorronde met 4-0 moeten verslaan om Andy Fordham voor te blijven en als groepswinnaar van de BDO door te gaan naar de halve eindstrijd. Dan zou hij zijn plaaggeest Taylor, die hem donderdag totaal uit het lood sloeg, ontlopen. Dat was al snel een gepasseerd station. Mardle toonde zijn beste spel tot nu toe. Hij onderstreepte dat met in totaal veertien maal 180 en gooide aanvankelijk ook elke beslissende dubbel die hij wilde.

Ontsnapt

Van Barneveld kwam met 1-3 in sets achter en was op dat moment erg ver verwijderd van een revanchematch tegen Taylor op zaterdag. Toch knokte hij zich op bewonderenswaardige wijze terug, omdat ook Mardle wat kansen liet liggen. De beste Nederlandse darter ontsnapte met drie sets op rij en gaf zijn dochtertje alsnog het beloofde geschenk voor haar elfde verjaardag: winst.