Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ferry Weertman

Olympisch kampioen Weertman gaat door tot Tokio 2020

Ferry Weertman gaat over drie jaar in Tokio proberen zijn olympische titel te prolongeren. De 25-jarige zwemmer uit Naarden vertelde dinsdag dat hij op de Spelen van 2020 weer van de partij zal zijn.
Door ANP/NU.nl

"Ik heb nog steeds die passie, dus ik wil doorgaan tot Tokio'', zei Weertman, die vorig jaar voor de kust van de Copacabana in Rio de Janeiro goud pakte op de 10 kilometer in het open water.

Weertman twijfelde na de Spelen of hij weer een hele olympische cyclus zou doen. "Ik wilde in ieder geval één jaar doorgaan, om te kijken hoe ik het zou vinden. Ik wist niet of ik dezelfde passie weer zou terugvinden. Maar ik vind zwemmen nog steeds heel leuk en heb die passie nog steeds'', aldus Weertman, wiens vriendin Ranomi Kromowidjojo na de WK in Boedapest beslist of ze ook doorgaat.

Toon alleen het PlaatjeToon alleen het Plaatje
Persbijeenkomst in Eindhoven voor WK zwemmen
Persbijeenkomst in Eindhoven voor WK zwemmen

800 meter

In Hongarije gaat hij de openwaterwedstrijd combineren met de 4x200 meter én de 800 meter in het zwembad. Het IOC heeft de 800 meter op het olympische programma voor Tokio gezet. "Ik wil kijken wat er daarin mogelijk is.''

De WK in Boedapest begint op 15 juli en duurt tot en met 30 juli. Op de vorige WK, twee jaar geleden in Kazan, won Weertman zilver op de tien kilometer en in de landenwedstrijd.


Lees meer over:

ZwemmenFerry Weertman

Aanbevolen artikelen