ALKMAAR - De afsluitende training voor de topper tussen AZ en PSV is aan Co Adriaanse voorbijgegaan. De oefenmeester van de Alkmaarse voetbalclub meldde zich vrijdagmorgen ziek af bij zijn club.

"Waarschijnlijk heeft hij iets verkeerds gegeten", zei zijn assistent Martin Haar, die de laatste oefensessie voor zijn rekening nam. "Hij heeft last van diarree en moest overgeven."

De assistent-trainer vermoedde dat Adriaanse zaterdagavond weer voldoende is hersteld om op de bank te kunnen zitten tijdens de wedstrijd tussen AZ en PSV, in een ongetwijfeld uitverkochte De Hout.

Haar: "Co kennende zal hij er zaterdag koste wat het kost bij willen zijn. We gaan er dan ook van uit dat hij er gewoon is." AZ kan zaterdagavond bij winst op PSV de koppositie in de eredivisie overnemen van de Eindhovenaren.

Volgens Haar is PSV de grote favoriet in het duel tussen de nummers een en twee van de competitie. "Ze hebben een heel goede, uitgebalanceerde ploeg, die nauwelijks iets weggeeft. Daarnaast hebben ze het geduld om te wachten op het juiste moment om toe te slaan. Wij willen daarentegen altijd aanvallen, dus het kan een interessante wedstrijd worden. Al ben ik er van overtuigd dat Adriaanse er zaterdag een goed strijdplan op zal loslaten. Jammer alleen dat we daar vandaag nog niets aan hebben kunnen doen."

AZ heeft voor de topper de beschikking over een zo goed als fitte selectie. Alleen Barry van Galen mag nog niet spelen vanwege een schorsing en ook Juha Reini (geblesseerd) is nog niet van de partij. PSV nam liefst twintig man op in de voorlopige wedstrijdselectie. Daar zit ook de Braziliaanse nieuwkomer Robert bij. Lamey ontbreekt wegens ziekte.

"Sommige andere spelers zijn ook nog niet helemaal topfit", zei Hiddink. "Ze hebben last van een verkoudheid of andere kleine klachten. Daarom telt onze selectie twintig man."

Middenvelder Vogel is niet helemaal pijnvrij teruggekomen van zijn midweekse interland met Zwitserland. De Amerikaanse international Beasley was vrijdag nog niet in Eindhoven. "Dat is wel vaker met hem", verzuchtte Hiddink, die wel weer kan beschikken over de herstelde Cocu. "Hij heeft in zijn vaderland veel last van vertragingen in het vliegverkeer. We moeten afwachten of hij zaterdag zijn jetlag heeft verwerkt."