BORMES-LES-MIMOSAS - Wielrenner Bram de Groot heeft donderdag bij een val tijdens de Ronde van de Middellandse Zee een sleutelbeen gebroken. De Raborenner kwam ten val na de finish van de tweede etappe, waarin hij vierde werd. De aankomst was een sprint, De Groot botste na de finish op een motor.

De 30-jarige renner uit Lanaken is onderzocht in een ziekenhuis, waarbij de breuk werd geconstateerd. De Groot keert vrijdag terug naar Nederland. Volgens de Rabobankploeg ondergaat hij in een ziekenhuis in Amersfoort vervolgens nader onderzoek.

Dekker

Ploeggenoot Erik Dekker, die vlak achter De Groot arriveerde in het grote peloton, sprak van een schandalige aankomst. Op zijn website meldde Dekker dat de strijd in de laatste vijf kilometer ontbrandde, met een "belachelijke afdaling en een dito finish, waarbij ik alle moeite had overeind te blijven."

Gilbert

De Belg Philippe Gilbert won de spurt van het kopgroepje van De Groot. De Luxemburger Franck Schleck werd tweede, voor zijn landgenoot Kim Kirchen. De Duitser Jens Voigt bleef aan de leiding in het klassement. De Groot stond vijfde, maar valt weg. Dekker neemt vrijdag bij de start van de derde rit zijn positie over.

Wielerweek

Alejandro Valverde won donderdag de Wielerweek van Mallorca. De Spaanse wielrenner behield na de vijfde en laatste etappe de leiding in het klassement. Zijn landgenoot Toni Colom won de rit tussen Magalluf en Palmanova. De Nederlander Marc Lotz werd achtste.