De Duitse bondscoach Joachim Löw had niet verwacht dat zijn jonge team de finale van de Confederations Cup zou halen. Hij is zeer te spreken over de ontwikkeling van zijn spelers.

Het relatief onervaren Duitsland won donderdag in de halve eindstrijd met speels gemak van Mexico (4-1). Ajacied Amin Younes nam het laatste doelpunt voor zijn rekening. Ook Leon Goretzka (twee keer) en Timo Werner waren trefzeker voor 'Die Mannschaft'.

"Om 4-1 te winnen en de finale te halen, is niet iets wat we vanaf het begin hadden verwacht, dus het is een grote prestatie", zei Löw na afloop in de catacomben van het Fisht Olympic Stadium. "Sommige spelers hebben namelijk weinig ervaring of hadden nog geen interlands gespeeld."

Duitsland treedt in Rusland allerminst met de sterkst mogelijke selectie aan, omdat Löw de belangrijkste spelers rust gunt. Zo ontbreken Thomas Müller, Mats Hummels en Mesut Özil, terwijl Younes, Sandro Wagner, Kerem Demirbay, Lars Stindl en Marvin Plattenhardt nog nooit eerder tot het keurkorps behoorden. De 23-jarige Julian Draxler is de aanvoerder.

Voorafgaand aan het toernooi gaf Löw aan te hopen dat twee of drie van de nieuwe jongelingen in aanmerking kunnen komen voor de WK-selectie van volgend jaar. Hij erkende dat hij positief is verrast en dat meer spelers kans maken op de mondiale titelstrijd. "Ze zijn zeer ambitieus en willen graag deel uitmaken van het WK-team."

Chili

In de finale treffen de Duitsers zondag Chili, dat in de andere halve eindstrijd na strafschoppen te sterk was voor Portugal. "Chili is de sterkste tegenstander in het toernooi. We kennen ze goed en ze zullen er vol voor gaan, maar ik ben er zeker van dat we het kunnen afmaken", aldus Löw.

Eerder dit toernooi speelden beide landen al tegen elkaar. In de groepsfase eindigde het duel in 1-1 door goals van Alexis Sanchez en Stindl.

Zowel Duitsland als Chili staat voor het eerst in de finale van de Confederations Cup, die zondag om 20.00 uur (Nederlandse tijd) in Sint-Petersburg wordt gespeeld. Eerder op de dag, om 14.00 uur, spelen Portugal en Mexico in Moskou om de derde plaats.