PARIJS - De Franse kranten hebben het nationale elftal niet gespaard na de uitschakeling in de eerste ronde van het wereldkampioenschap voetbal. L'Equipe spreekt van een onwaardige prestatie. De ploeg is ten onder gegaan aan zijn eigen arrogantie. Volgens Le Monde hebben de spelers hun wereldbeker roemloos weggegeven.

L'Humanité stelt dat het elftal is afgestraft omdat het voetbal niet langer centraal stond. "Er is te veel roem, te veel geld, te veel wedstrijden, te veel regels, te veel contracten, te veel reclame, te veel sponsors en te veel coaches."

L'Equipe

L'Equipe schrijft over het einde van een tijdperk. "Deze prestatie was onwaardig voor dit elftal en het talent en voor de kwaliteit van het Franse voetbal. De arrogantie, die in 1998 verborgen bleef, heeft de spelers, de fans en heel Frankrijk blind gemaakt. Niemand wilde erkennen dat het einde van een tijdperk nabij was."

Le Parisien

Frankrijk is knock-out, kopt Le Parisien. "De ploeg kwam naar Azië vol ambities, maar is diep gezakt. Dit is een treurig hoofdstuk voor Les Blues. Een zeer teleurstellend einde van een hegemonie."

Le Figaro

Le Figaro: "Na de glorieuze jaren hebben de spelers en hun omgeving de werkelijkheid uit het oog verloren. Het veld, dat is de enige plaats waar het moet gebeuren."

LeMonde

Volgens Le Monde had de eerste ronde een opwarmronde moeten zijn tegen ploegen met een kleine reputatie. "De spelers hebben de titel, hun titel, zomaar weggegeven."

/SPORTRommedahl en Tomasson sturen Frankrijk naar huis