DEN HAAG - De kwartfinale tussen ADO Den Haag en Ajax in de strijd om de nationale beker, mag op 2 maart wellicht 's avonds in het Zuiderpark worden gespeeld. Burgemeester Deetman van Den Haag wil normaal gesproken geen risicowedstrijden toelaten in de avonduren, maar hij is bereid een uitzondering te maken als ADO maatregelen treft om alles perfect te laten verlopen.

Deetman zei woensdag dat de Haagse voetbalclub hem had moeten vertellen van de regel die stelt dat als een burgemeester een wedstrijd naar een ander tijdstip verplaatst of verbiedt, de thuisclub de wedstrijd automatisch verliest. Om ADO niet al te zwaar te vallen, laat de burgemeester de club een pakket maatregelen opstellen tegen mogelijke ongeregeldheden.

Over de wedstrijd was onrust ontstaan, omdat volgens de KNVB-regels wedstrijden om de Amstelcup niet kunnen worden verplaatst. In het reglement staat dat ze om om acht uur of kwart voor negen 's avonds moeten beginnen, zodat de commerciële tv-zender SBS6 ze rechtstreeks kan uitzenden.

"Bruut", zo classificeerde Deetman de reactie van de KNVB. "Ze beschouwen wedstrijden tussen ADO en Ajax zelf ook als risicowedstrijd-klasse-I." De burgemeester snapt niet dat de voetbalbond tegelijkertijd niet accepteert dat de driehoek van burgemeester, korpschef van politie en hoofdofficier van justitie eisen stelt om de openbare orde te beschermen.