HENGELO - Phil Taylor, het boegbeeld van de Professional Darts Council, heeft op de tweede dag van de Masters of Darts in Hengelo zijn faam waargemaakt. De Engelsman versloeg in zijn eerste partij landgenoot Andy Fordham met 4-2. Het was de eerste zege van de PDC-ploeg.

Tony David had de PDC'ers eerder op de avond nog op de nul gehouden. De Australiër uit de BDO-formatie van kopman Raymond van Barneveld won met 4-2 van Wayne Mardle, die al zijn tweede verlies leed en daarmee ook het uitzicht op de eventuele halve finale flink kleiner zag worden.

Scholten

Roland Scholten, de Nederlander "in dienst" van de PDC, verdedigde zijn kansen daarop beter. Hij kwam tegen Co Stompé weliswaar een paar keer in moeilijkheden, maar gooide telkens als het moest de beslissende dubbels. Het voormalige Haagse ploegmaatje van Van Barneveld zegevierde uiteindelijk met 4-1.

Tweestrijd

Donderdag staat in het Expocenter de veelbesproken tweestrijd tussen Van Barneveld en Taylor op het programma. Ze worden algemeen beschouwd als de beste darters ter wereld. Doordat ze voor een concurrerende bond uitkomen, spelen de twee zelden tegen elkaar.

Bij de laatste officiële gelegenheid, in 1999, was 'Barney' kansloos. Sindsdien heeft de Hagenaar, vorige maand opnieuw de beste op de Lakeside, zich vooral mentaal sterk verbeterd.