WOERDEN - De Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) heeft Arjen Boonstoppel aangesteld als manager topvolleybal. Hij is per direct verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de nationale mannen- en vrouwenteams. De NeVoBo maakte zijn benoeming dinsdag bekend.

Boonstoppel (40) heeft de laatste tien jaar allerlei functies in het volleybal vervuld. Hij was onder meer assistent-bondscoach van de volleybalvrouwen, hoofdcoach van de meisjes van Jong Oranje en clubtrainer in de eredivisie. Voor de volleybalbond was Boonstoppel de afgelopen jaren actief als manager trainingsopleidingen.

De volleybalbond heeft de nationale teams weer onder zijn hoede sinds het faillissement van de stichting Pro Volley. De benoeming van Boonstoppel is de eerste concrete maatregel in het nieuwe topsportbeleid van de NeVoBo, die nog altijd geen contracten heeft afgesloten met bondscoaches. Er wordt momenteel gepraat met Avital Selinger en Peter Blangé.

Selinger blijft de belangrijkste gegadigde voor het vrouwenteam. Oud-international Blangé is weer in beeld bij de mannen. Hij zou die functie dan moeten combineren met het trainerschap van eredivisieclub Nesselande.