Willem II haalt Coulibaly en laat Koppers naar PEC vertrekken

Willem II heeft de Fransman Karim Coulibaly vrijdag overgenomen van AS Nancy. Dico Koppers verruilt de Tilburgse club voor PEC Zwolle.

Coulibaly komt over van het Franse AS Nancy, waar hij nog een contract tot medio 2018 had. De 24-jarige middenvelder moet nog wel de medische keuring doorstaan alvorens hij een contract bij Willem II tekent.

Coulibaly maakte in 2012 zijn profdebuut voor Nancy en speelde in totaal 77 competitiewedstrijden voor de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Ligue 1. Daarin wist hij tien keer te scoren.

Voor Willem II is Coulibaly de derde aanwinst tijdens deze transferperiode. Eerder nam de Brabantse club Fernando Lewis over van AZ en kwam Timon Wellenreuther over van Schalke 04.

Koppers

Tegenover de komst van Coulibaly staat het vertrek van Koppers. De 25-jarige linksback maakt transfervrij de overstap naar PEC, waar hij zijn handtekening onder een tweejarig contract zet.

Koppers kwam sinds medio 2015 uit voor Willem II, waarvoor hij in veertig competitiewedstrijden in actie kwam. Daarvoor speelde hij voor FC Twente, ADO Den Haag en Ajax.

Voor PEC is Koppers al de vijfde aanwinst. Eerder versterkte de Overijsselse club zich met Erik Bakker, Diederik Boer, Younes Namli en Piotr Parzyszek.

Ook Nigel Bertrams keert Willem II de rug toe. De 34-jarige doelman, die geen enkele competitiewedstrijd speelde in Tilburg, verhuist naar aartsrivaal NAC Breda.

Bertrams, die eerder onder contract stond bij PSV, is de aanwinst voor het gepromoveerde NAC.

Burnet

Ook Excelsior was vrijdag actief op de transfermarkt. De Kralingers legden Lorenzo Burnet voor twee jaar vast.

De 26-jarige linksback is afkomstig van Slovan Bratislava, waar hij sinds medio vorig jaar onder contract stond. Het laatste half jaar werd hij door de Slowaakse club verhuurd aan NEC.

Burnet, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, speelde eerder vijf seizoenen voor FC Groningen.

Voor Excelsior is de verdediger de tweede versterking voor komend seizoen. Eerder nam de Rotterdamse club Desevio Payne over van Groningen.

Tip de redactie