SAN JOSE - Andre Agassi maakt in maart zijn rentree in de Daviscup. De tennisser zal voor het eerst sinds april 2000 voor zijn land aantreden in de eerste wedstrijd van de wereldgroep tegen Kroatië in Californië. Een woordvoerder van de Amerikaanse bond heeft dit maandag laten weten.

Daviscupcaptain Patrick McEnroe reisde vorige week met succes naar Agassi's woonplaats Las Vegas om hem tot een terugkeer in de Daviscup te bewegen. De 34-jarige tennisser stelde zich de afgelopen jaren niet meer beschikbaar om zijn lichaam niet te veel te belasten. Agassi kampt al enige tijd met een chronische heupblessure en wilde zich volledig concenteren op zijn eigen carrière.

De VS wachten als sinds 1995 op een nieuw succes in de Daviscup. Vorig jaar werd Agassi al gevraagd mee te doen in de finale tegen Spanje, maar hij bedankte toen.

Volgens een woordvoerder van de bond is het nog niet duidelijk hoeveel wedstrijden Agassi tegen Kraotië zal spelen. De verwachting is dat hij in ieder geval samen met Andy Roddick en het dubbel Bob en Mike Bryan een team zal vormen.