Joost Luiten heeft zijn hoge positie op de tweede dag van het BMW International Open in München niet kunnen vasthouden.

Luiten ging vrijdag rond in 73 slagen, een boven het baangemiddelde. Hij sloeg een birdie, maar stelde daar twee bogeys tegenover.

De 31-jarige Zuid-Hollander bracht zijn totaal op 139, vijf onder par. Daarmee zakte hij van de derde naar de gedeelde achttiende plaats in het klassement.

"Ik speelde niet goed, maar ook niet heel slecht", zei Luiten op zijn website over zijn tweede ronde. "De kansen die ik kreeg op birdie wist ik helaas niet te benutten. Vandaag had ik 32 putts nodig en dat is gewoon te veel."

Pissig

Hij leek zijn ronde op 'level par' te eindigen, maar door een fout op de laatste hole eindigde hij toch nog in mineur. "Met level par was ik nog tevreden geweest, maar door die laatste bogey liep ik aardig pissig de baan af.

"Ik had natuurlijk liever wat korter op de leiders gestaan", vervolgde de Nederlander. "Maar het gat met de top is zeker niet onoverbrugbaar."

Luiten was het toernooi op de Europese Tour donderdag sterk gestart met een ronde van 66 slagen (-6). Hij heeft vier slagen achterstand op de Zweed Joakim Lagergren en de Fransman Joël Stalter, die na de tweede dag de leiding delen.

Lagergren en Stalter staan op 135, negen slagen onder par. De Zweed liep met 66 slagen de beste ronde van de dag.