LONDEN - Chelsea-aanvaller Arjen Robben heeft twee middenvoetsbeentjes gebroken. Onderzoek in een ziekenhuis heeft dat maandag uitgewezen. De verwachting is dat de international van Oranje zes weken niet kan spelen.

Robben raakte vorige week geblesseerd in het duel met Blackburn. Hij vreesde meteen een zware kwetsuur. "In dat opzicht valt het misschien mee", zei vader en zaakwaarnemer Hans Robben. "Deze periode is te overzien. Maar natuurlijk hadden we gehoopt dat het nog meer zou meevallen."

Het Nederlands elftal speelt op 26 maart de belangrijke kwalificatiewedstrijd uit tegen Roemenië. Vier dagen later volgt thuis de ontmoeting met Armenië. Mogelijk dat Robben dan weer van de partij kan zijn. Zeker is dat hij de dubbele confrontatie in de Champions League met Barcelona mist.

De voet van Robben is niet in het gips gezet. De blessure moet met rust genezen. De van PSV gekomen speler miste ook het begin van de competitie, wegens een blessure aan zijn andere voet. Na zijn terugkeer begon de opmars van Chelsea, koploper in de Premier League.