DUSSELDORF - De Duitse arbiter Robert Hoyzer moet zich deze week opnieuw melden voor een verhoor bij de Duitse voetbalbond DFB. De bond maakte dat maandag bekend.

De tuchtcommissie van de DFB buigt zich vrijdag voor het eerst uitvoerig over de gevolgen van het omkoopschandaal binnen het Duitse voetbal. Er wordt dan onder meer gekeken naar wat er moet gebeuren met de genoemde wedstrijden in het schandaal.

Hoyzer speelt de voornaamste rol in het gokschandaal. Door hem kwam de hele zaak aan het rollen. De arbiter heeft toegegeven wedstrijden beïnvloed te hebben in ruil voor geld van Kroatische maffia.

Het weekblad Der Spiegel meldt deze week dat Hoyzer heeft aangegeven dat het omkoopschandaal zich heeft verspreid naar Oostenrijk en Griekenland. Bij Casino SW Bregenz uit Oostenrijk zouden wedstrijden zijn gemanipuleerd om de Kroatische maffia grote wedbedragen te laten innen. Het Openbaar Ministerie in Berlijn, dat het onderzoek naar het omkoopschandaal leidt, verklaarde maandag niet over informatie te beschikken over een mogelijke Oostenrijkse betrokkenheid.

Waarschijnlijk zal Hoyzer nog voor zijn tweede verhoor door de DFB meer pikante details naar buiten brengen over zijn handelwijze. Hoyzer verschijnt dinsdag op het tweede Duitse net in de talkshow Johannes B. Kerner.