AMSTERDAM - Telfort heeft besloten het contract van de schaatsploeg met dezelfde naam te verlengen. De Nederlandse mobiele operator heeft zich tot 2008 verbonden aan de formatie van coach Ingrid Paul, met een optie tot 2010. Het bedrijf is sinds vier maanden actief in de schaatssport.

Aanvankelijk ging de sponsor een verbintenis aan tot en met de Olympische Spelen van Turijn, volgend jaar. Met de intentieverklaring tot 2010 legt het bedrijf zich min of meer vast voor een volgende olympiade. De volgende Winterspelen zijn over vijf jaar in Vancouver. Eerder gaf een ander groot commercieel merkenteam, TVM, ook al aan tot dat jaar door te gaan.

Ingrid Paul toonde zich verheugd over de ontwikkeling. "Voor ons en het vaderlandse schaatsen is dit een grote stap vooruit. Een stabiele sponsor is voor de ontwikkeling van onze sport essentieel." De coach gaf aan dat de mogelijkheid bestaat dat het team wordt uitgebreid.

De formatie bestaat nu uit Gretha Smit, Bob de Jong, Ralf van der Rijst en Remco Olde Heuvel. Het bestuur van de ploeg heeft inmiddels al versterking gekregen door de komst van Cees Vervoorn.

De oud-topzwemmer vervulde ook bestuurlijke functies in het zwemmen en heeft ervaring als beleidsmedewerker van sportkoepel NOCNSF.