MADRID - Barcelona ziet concurrent Real Madrid steeds meer naderen in de strijd om de Spaanse titel. De ploeg van Frank Rijkaard verloor zondagavond voor eigen publiek verrassend met 2-0 van Atletico Madrid. Real Madrid profiteerde maximaal. De formatie won zaterdagavond al met 4-0 van Espanyol en staat nog maar vier punten achter.

Barcelona is na de winterstop matig op dreef. De Catalanen verloren eerder al bij Villarreal. Zondagavond keek het al snel na de aftrap tegen een achterstand aan. Voor de ogen van PSV'er Cocu tekende Torres al na 37 seconden voor de 1-0. De Catalanen namen zondagavond afscheid van de Nederlander, die in het seizoen 1998-1999 naar Barcelona kwam en afgelopen seizoen weer naar Eindhoven vertrok.

Cocu

De aanwezigheid van Cocu kon Barcelona niet inspireren. Barcelona ging na de tegentreffer vol in de aanval en kreeg in de tweede helft de beste kans op de gelijkmaker. De Braziliaanse vedette Ronaldinho mocht in de 70e minuut een strafschop nemen. Hij miste. In blessuretijd tekende Torres, dit keer van de stip, voor de beslissing. Het was de eerste thuisnederlaag voor Barcelona dit seizoen.

Real Madrid

Real Madrid haalde zaterdag met 4-0 uit tegen Espanyol en bracht het verschil met Barcelona terug tot vier punten. Raul eiste met twee treffers de hoofdrol bij Real op. Hij scoorde in de 30e en 75e minuut. Zidane opende in de dertiende minuut de score voor de formatie uit Madrid. In de slotfase tekende Gravesen voor de vierde treffer.

Valencia

Valencia haakte definitief af in het titelgevecht. De nummer drie liet opnieuw punten liggen door met 3-3 gelijk te spelen tegen Real Sociedad. Door dat resultaat is de achterstand op Real Madrid opgelopen tot negen punten en met Barcelona tot dertien punten. De goals vielen vooral in de laatste tien minuten. In de 80e minuut was het nog 1-1. Voor rust hadden Di Vaio (Valencia) en Nihat de doelpunten gemaakt.

Toen Aranburu de thuisploeg in de 80e minuut op een voorsprong van 2-1 had gezet, ontbrandde het duel in een knotsgekke vertoning. Valencia leek door goals van Barja en Xisco (82e en 88e minuut) de volle winst te grijpen, maar zag die positieve uitslag in de slotminuut gedwarsboomd. Nihat bracht Real Sociedad op 3-3.