TURIJN - De spanning in de Serie A is weer voelbaar. AC Milan profiteerde zondagavond maximaal van de tweede nederlaag van Juventus binnen vier dagen. Milan versloeg - door een treffer in blessuretijd van Crespo - Lazio Roma met 2-1. Juventus ging in de uitwedstrijd tegen Palermo onderuit (0-1) en heeft nog maar twee punten voorsprong.

De zege van Milan was zondag een klein mirakel. Lazio was op voorsprong gekomen door een benutte strafschop van Oddo. Jaap Stam was de veroorzaker van de trap van elf meter. Hij maakte kort na de rust een ongecontroleerde actie in zijn eigen doelgebied, waarbij hij een Lazio-speler trof.

Sjevtsjenko

Het duurde even voor Milan de wedstrijd weer onder controle had. Topschutter Sjevtsjenko leidde het herstel in met de gelijkmaker - zijn veertiende competitietreffer - in de 72e minuut. Daarna leek de titelverdediger niet verder te komen dan een punt. Het stadion ontplofte toen Crespo in de vierde minuut van de extra speeltijd alert reageerde toen de bal van de paal terugketste. Hij tikte binnen en had daarbij zelf ook nog de hulp van de paal nodig.

Juventus

Juventus beleefde een slechte week. Na de nederlaag tegen Sampdoria was zaterdag Palermo te sterk. De enige treffer viel al na twaalf minuten door Brienza. In de resterende 78 minuten slaagde Juve er niet in om de nummer zeven van de competitie te achterhalen. Tot woensdag had Juventus dit seizoen slechts één wedstrijd in de Serie A verloren.

Internazionale

Internazionale speelde dit seizoen voor de vijftiende keer in 23 competitieduels gelijk. De nummer vier van de Serie A kwam op bezoek bij het laaggeklasseerde Parma niet verder dan 2-2.

Davids

Opvallend was dat Edgar Davids weer eens deel uitmaakte van de basisformatie van trainer Mancini. Marco van Basten selecteerde de aanvoerder van het Nederlands elftal niet voor de vriendschappelijke interland van woensdag tegen Engeland. De bondscoach passeerde Davids omdat hij dit seizoen zelden bij Internazionale meespeelt. Davids werd in de 57e minuut door Ze Maria vervangen.