Haas (39) krijgt wildcard en doet voor zestiende keer mee aan Wimbledon

Tommy Haas heeft woensdag van de organisatie van Wimbledon een wildcard gekregen voor het hoofdtoernooi. De 39-jarige Duitser, die bezig is aan zijn laatste seizoen, kan zich opmaken voor zijn zestiende deelname aan het Grand Slam-toernooi in Londen.

Haas was afhankelijk van een uitnodiging om deel te nemen aan Wimbledon, omdat hij niet hoog genoeg staat op de wereldranglijst. De voormalige nummer twee van de wereld (in 2002) is terug te vinden op plek 252.

In 2009 boekte Haas zijn beste resultaat op het gras in Londen met een plek in de halve finales. Daarin verloor hij in drie sets van Roger Federer.

Twintig jaar geleden deed Haas voor het eerst mee aan Wimbledon en in totaal speelde hij al 59 Grand-Slam-toernooien. Hij is de één-na-oudste speler in de top 500. De Spanjaard Ruben Ramirez Hidalgo, nummer 168 van de wereld, is ook 39 jaar, maar wel twee maanden ouder dan Haas.

Halle

De in Hamburg geboren Haas werd deze week in de eerste ronde van het grastoernooi in Halle uitgeschakeld door Bernard Tomic. Een week geleden verraste hij nog met een zege op Federer in de tweede ronde van het toernooi van Stuttgart.

Het hoofdtoernooi van Wimbledon gaat op maandag 3 juli van start. De finale bij de mannen is zondag 16 juli.

Lees meer over:
Tip de redactie