Majka en Sagan kopman in Tourselectie Bora

Bora-Hansgrohe heeft woensdagochtend als eerste zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Peter Sagan en Rafal Majka zijn de twee kopmannen in de Duitse formatie.

Sagan nam de afgelopen vijf jaar de groene trui mee naar huis. Als de 27-jarige Slowaak ook dit jaar de puntentrui pakt dan evenaart hij het record van de Duitser Erik Zabel. Met Majka heeft Bora nog een renner die vorig jaar een trui pakte. De Pool won net als in 2014 de bolletjestrui, omdat hij de sterkste was in het bergklassement.

Bovendien won Majka drie keer een Touretappe. Hij verkeert ook nu in goede vorm, want vorige week schreef hij de Ronde van Slovenië op zijn naam.

Majka is een van de drie Polen in de selectie. Zijn landgenoten Pawel Poljanski en Maciej Bodnar zijn ook geselecteerd. Juraj Sagan, de een jaar oudere broer van Peter Sagan, is de tweede Slowaak in de formatie. De Duitsers Marcus Burghardt, Rudi Selig en Emanuel Buchmannen en de Australiër Jay McCarthy completeren de negenkoppige selectie van de ploeg.

Vertrouwen

Leopold König is de opvallendste afwezige binnen de ploeg. De 29-jarige Tsjech kwam aan het begin van het seizoen over van Sky, maar kampt al het hele jaar met blessures. König was van plan om de Giro d'Italia te rijden, maar aanhoudende knieklachten hielden hem aan de kant. 

In het Citerium du Dauphiné moest hij om diezelfde reden na twee dagen afstappen. In 2014 eindigde König als zevende in het eindklassement van de Tour.

Ondanks de afwezigheid van König ziet Bora-ploegleider Enrico Poitschke de Tour met vertrouwen tegemoet. "We hebben dit jaar een sterk team. De resultaten van de laatste weken hebben ons veel vertrouwen gegeven. We zijn vastberaden om die vorm mee te nemen naar de Tour", doelt Poitschke op onder meer op de eindzege van Majka in Slovenië.

"Om onze doelen te behalen moeten we eerst de juiste renners selecteren. We moeten onze twee kopmannen met zowel sprinters als klimmers ondersteunen. Ik heb er vertrouwen in dat we de juiste mix van renners hebben gevonden en kijk uit naar de eerste etappe."

De Tour begint op zaterdag 1 juli met een tijdrit van 14 kilometer in Düsseldorf en op zondag 23 juli komt het peloton aan in Parijs.

Tip de redactie