LONDEN - Mido heeft zaterdag bij zijn debuut in de Premier League een voorname bijdrage geleverd aan de zege van Tottenham tegen Portsmouth. Mede door twee treffers van het van AS Roma geleende voormalige probleemkind van Ajax won de formatie van de Nederlandse coach Jol, 3-1.

Nadat Kamara Portsmouth na een half uur op voorsprong had gezet, scoorde Mido in de 34e en 57e minuut. In de slotfase maakte Robbie Keane nog de nummer drie voor de thuisclub.

Tegenvallende resultaten

Voor Jol betekende de zege een opsteker, na de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Tottenham had in de laatste vijf duels niet meer gewonnen.

In de strijd om de titel maakte Manchester United geen fout tegen Birmingham, dat speelde met Melchiot in de verdediging. Het werd 2-0 voor Fergusons formatie. Routinier Roy Keane en wonderkind Rooney scoorden voor de favoriet. Voor Keane was het zijn 50e doelpunt in dienst van Manchester United. Van Nistelrooij ontbrak nog wegens een blessure.

Arsenal

Ook Arsenal haalde drie punten. In de uitwedstrijd tegen Aston Villa was de nummer drie van de Premier League met 3-1 de sterkste. Binnen een kwartier stond Arsenal al op 2-0, door goals van Ljungberg en Henry. Na 28 minuten maakte Ashley Cole er zelfs 3-0 van. Pas in de slotfase deed Angel namens Aston Villa nog wat terug: 3-1.

In het doel van Fulham werd Van der Sar tegen Liverpool drie keer gepasseerd (3-1). De Nederlandse international vond bepaald niet de minsten tegenover zich. De internationals Morientes (Spanje), Baros (Tsjechië) en Hyypiä (Finland) scoorden voor de Reds.

Met Reiziger en Zenden als basisspeler won Middlesbrough van Blackburn, 1-0. Het doelpunt kwam van Queundrue. Voor Middlesbrough, zonder de grieperige Hasselbaink, was het de eerste zege in 2005. Kluivert viel pas na ruim een uur in bij Newcastle, dat op eigen veld gelijkspeelde tegen Charlton (1-1). Rommedahl, oud-PSV'er, was verantwoordelijk voor de treffer van Charlton.