SUWON - Mede door toedoen van de Nederlandse scheidsrechter Jan Wegereef is Uruguay uitgeschakeld op het WK. Dat vindt bondscoach Victor Pua van het Zuid-Amerikaanse land. "In deze wedstrijd waren we gedeeltelijk slachtoffer van de scheidsrechter", aldus de trainer, die met zijn team tegen Senegal met 3-3 gelijkspeelde.
WK

Hij doelde op enkele beslissingen van Wegereef voor rust. Het derde Senegalese doelpunt van Bouba Diop kwam tot stand toen de speler op de rand van buitenspel balanceerde. De strafschop die Senegal bij 0-0 kreeg, was in de Uruguyaanse visie gemakkelijk gegeven. Doelman Carini raakte Diouf niet, maar de val van de spits leverde wel een strafschop op.

Dubieuze penalty

"Ten onrechte", stelde Pua, die er echter niet bij zei dat ook zijn land vlak voor tijd op 3-3 kwam uit een dubieuze penalty. Aanvaller Morales ging al naar de grond voordat een Senegalees hem had aangeraakt.

De uitschakeling, na een nederlaag (Denemarken) en twee gelijke spelen (Frankrijk, Senegal) was wel tot stand gekomen door toedoen van sterke teams, aldus Pua. "In de tweede helft tegen Senegal heeft mijn team een fantastische prestatie geleverd", troostte Pua zichzelf.

Cissé

De Senegalese verdediger Aliou Cissé was bijzonder opgelucht dat zijn ploeg na de voorsprong van 3-0 niet meer dan drie tegendoelpunten had geïncasseerd. Dat zijn land als debutant meteen doorstoot naar de achtste finales, noemde Cissé een "overwinning voor het Afrikaanse voetbal en het Senegalese volk."

Metsu

Zijn coach Bruno Metsu zag de remise als een overwinning. "We hebben ons in de eerste helft prima geweerd, aan het einde leek het wel alsof we hadden gewonnen. Ik ben buitengewoon trots op deze prestatie en we willen dit historische toernooi voortzetten met meer verrassende resultaten."

/SPORTSenegal opgelucht na regen van kaarten en goals