ZEIST - Klaas-Jan Huntelaar, Nicky Hofs, Collins John en Robin van Persie maken weer deel uit van de selectie van Jong Oranje. Bondscoach Foppe de Haan heeft het viertal opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd komende dinsdag tegen Jong Engeland.

Deze wedstrijd, waarvoor al 25.000 kaarten zijn verkocht, wordt in het stadion van Derby County afgewerkt.

De Haan kon tijdens de laatste interland van Jong Oranje tegen Jong Frankrijk niet over Huntelaar, Hofs, Van Persie en John beschikken. Het kwartet was niet fit. Loovens en Kruiswijk ontbreken ditmaal wegens blessures.

Mounir El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui is niet meer beschikbaar voor Jong Oranje. De aanvaller, in de winterstop van Excelsior naar Tottenham Hotspur overgestapt, heeft de KNVB laten weten dat hij liever voor de Marokkaanse nationale ploeg uitkomt.

"Ik kan niet anders dan zijn beslissing accepteren", aldus bondscoach De Haan van Jong Oranje. "Nee, ik heb niet geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen. Dat heeft volgens mij ook geen zin. Hij zal er wel goed over hebben nagedacht."

Selectie

Doel:Pasveer (FC Twente), Waterman (Heerenveen)
verdediging: Braafheid (FC Utrecht), Jansen (Vitesse), Van Mosselveld (Willem II), Verhaegh (FC Den Bosch), Wolfgang (Heerenveen), Zomer (FC Twente), middenveld: Hofs (Feyenoord), Mathijssen (Willem II), Van Persie (Arsenal), Schaars (Vitesse),
Aanval: Huntelaar (Heerenveen), John, (Fulham), Korf (FC Zwolle), De Ridder (Ajax), Fafiani (FC Twente), Rojer (Vitesse).