ZEIST - Middenvelder Ugur Yildirim van SC Heerenveen en doelman Henk Timmer van AZ zijn voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands voetbalelftal.

Zij ontvingen vrijdag van bondscoach Marco van Basten een uitnodiging voor de vriendschappelijke interland op woensdag 9 februari tegen Engeland.

Edgar Davids van Inter is de opvallendste afwezige in de selectie. Van Basten kan geen beroep doen op de aanvallers Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce), Ruud van Nistelrooij (Manchester United) en Arjen Robben (Chelsea). De drie internationals zijn geblesseerd.

Selectie Oranje

Doel: Edwin van der Sar (Fulham), Henk Timmer (AZ).
Verdediging: Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Wilfred Bouma (PSV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Nigel de Jong (Ajax), Jan Kromkamp (AZ), Joris Mathijsen (AZ), Mario Melchiot (Birmingham City).
Middenveld: Mark van Bommel (PSV), Johnny Heitinga (Ajax), Denny Landzaat (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax).
Aanvallers: Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuijt (Feyenoord), Roy Makaay (Bayern München), Ugur Yildirim (SC Heerenveen).

Frojdfeld

De interland tussen Engeland en Nederland staat onder leiding van scheidsrechter Peter Frojdfeld. De 41-jarige Zweed leidde in oktober ook al het WK-kwalificatieduel tussen Macedonië en Oranje.

De 42.000 beschikbare toegangsbewijzen voor stadion Villapark in Birmingham zijn allemaal verkocht. De tickets waren binnen twee dagen aan de man gebracht.