Duel Jong Italië tijdelijk gestaakt door protest tegen doelman Donnarumma

De wedstrijd van Jong Italië tegen Jong Denemarken op het EK voor spelers onder 21 jaar is zondag tijdelijk onderbroken omdat supporters het gemunt hadden op doelman Gianluigi Donnarumma.

Na ruim een halfuur spelen werden vanaf de tribune in het Poolse Krakow biljetten nepgeld in het doelgebied van de Italiaanse keeper van AC Milan gegooid. Stewards hadden een minuutje nodig om het veld weer schoon te krijgen.

De fans protesteerden met hun actie tegen de beslissing van Donnarumma om zijn contract bij AC Milan niet te verlengen.

Ze hadden spanddoeken mee het stadion ingenomen waarop de keeper tot 'Dollarrumma' werd omgedoopt.

Raiola

De 18-jarige sluitpost is ondanks zijn jonge leeftijd al twee seizoenen lang basisspeler bij de 'Rossoneri.' Hij speelde ook al vier A-interlands voor Italië, maar verdedigt op het jeugd-EK in Polen het doel van het nationale team voor spelers onder 21 jaar.

Deze week liet Donnarumma via zijn Nederlandse zaakwaarnemer Mino Raiola weten zijn medio 2018 aflopende contract niet open te willen breken. AC Milan vreest nu dat de speler uit de eigen jeugdopleiding na volgend seizoen transfervrij vertrekt.

Donnarumma bleef stoïcijns onder de protestactie en hield ondanks de 'dollarregen' de nul tegen Jong Denemarken. Door goals van Lorenzo Pellegrini en Andrea Petagna won Jong Italië de groepswedstrijd met 2-0.

Lees meer over:
Tip de redactie