Kruijswijk ziet podiumplaats in Zwitserland als 'mooie meevaller'

Steven Kruijswijk is blij dat hij de bittere nasmaak van de teleurstellend verlopen Giro d'Italia heeft kunnen wegspoelen in de Ronde van Zwitserland. De Nederlander sloot de rittenkoers zondag af op de derde plaats.

"Ik ben hier naartoe gegaan zonder al te veel verwachtingen na mijn uitstappen in de Ronde van Italië'', zegt de renner van Lotto-Jumbo tegen de NOS.

"Ik ben blij met deze derde plek en dat ik mezelf verschillende dagen goed bergop heb kunnen laten zien. De Giro was het grote doel, dit is een meevaller. Hier kan ik heel tevreden mee zijn".

Kruijswijk beëindigde de rittenkoers zondag met een knappe zesde plaats in de afsluitende tijdrit. Toch bleek dat niet genoeg om winnaar Simon Spilak en nummer twee Damiano Caruso nog te achterhalen in het klassement.

Rust

De Ronde van Zwitserland was voor Kruijswijk zijn eerste optreden sinds de voor hem teleurstellend verlopen Giro d'Italia, waar hij op de voorlaatste dag opgaf wegens maagklachten. Hij stond toen tiende in het klassement, waar een podiumplaats de doelstelling was.

"Na de Giro heb ik bewust veel rust gepakt en ben ik maar een paar keer gaan fietsen", geeft de 30-jarige Brabander aan. "Ik heb bewust mijn lichaam laten herstellen en dat heeft goed uitgepakt."

Vuelta

Omdat Kruijswijk de Tour de France dit jaar links laat liggen, richt hij zijn blik nu al vooruit op de Ronde van Spanje. "Dat wordt mijn volgende hoofddoel. Ik ga me daar richten op het klassement, net als in de Giro. Alleen hoop ik dan wel drie goede weken te hebben."

"Ik heb laten zien dat ik het niveau aankan, maar alles moet kloppen. Ik moet blessurevrij en honderd procent fit aan de start verschijnen en dan moet ik ver kunnen komen."

Kruijswijk heeft het gevoel dat hij nog steeds progressie boekt. "Ik ben nog steeds groeiende in het drieweekse werk. Dat Tom Dumoulin de Giro wint, laat ook zien dat wij als Nederlanders zeker niet onder hoeven te doen voor de andere renners.

De Vuelta wordt dit jaar verreden van 19 augustus tot en met 10 september. Volgende maand staat met de Tour de France (1-23 juli) eerst nog de tweede grote ronde van het jaar op het programma.

Tip de redactie