BORMIO - De Oostenrijker Benjamin Raich heeft donderdag bij de wereldkampioenschappen alpineskiën in het Italiaanse Bormio het goud veroverd op de combinatie. Hij kwam na een afdaling en twee superieure slaloms op de Stelvio-piste tot de snelste tijd van 3.19,10. Het zilver ging naar de Noor Aksel Lund Svindal (3.20,01). De Italiaan Giorgio Rocca pakte het brons (3.20,08).

De Noor Kjetil Andre Aamodt zette aanvankelijk de tweede tijd neer, maar hij werd gediskwalificeerd. De favoriet Bode Miller, al wereldkampioen op de Super-G, verdween voortijdig uit de wedstrijd. De Amerikaan verloor een van zijn ski's en kon geen tijd neerzetten. De Oostenrijker Michael Walchhofer, die de snelste tijd maakte op de afdaling (1.51,76), zakte door twee matige slaloms naar de vierde plek.

Slalom

Raich is een specialist op de slalomonderdelen. Hij won al veertien keer een wereldbeker op de technische disciplines. De 26-jarige skiër uit Arzl heeft inmiddels ook de snelle onderdelen onder de knie. Dat bewees hij eerder deze week met de bronzen medaille op de Super-G. Ook donderdag was hij goed op de afdaling met een vierde tijd. "Ik was zeker van mezelf en voelde geen druk. Ik kon de ski's het werk laten doen en dat leverde drie perfecte races op. Ik ben trots op mezelf", aldus de wereldkampioen.