PEC Zwolle neemt Poolse spits Parzyszek over van De Graafschap

PEC Zwolle heeft zich zondag versterkt met spits Piotr Parzyszek. De 23-jarige Pool komt over van De Graafschap, waarvoor hij het afgelopen seizoen in de Jupiler League 25 keer scoorde.

Parzyszek tekent bij de Eredivisieclub voor drie jaar. Omdat de voormalig Pools jeugdinternational in Doetinchem een aflopend contract had, hoeft PEC Zwolle geen transfersom te betalen.

Op de topscorerslijst eindigde Parzyszek vorig seizoen als tweede. Alleen Tom Boere van FC Oss was met 33 doelpunten nog productiever.

"Piotr heeft het afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt in de Jupiler League", meldt technisch directeur Gerard Nijkamp op de website van PEC Zwolle. "Nu is het tijd voor hem om een volgende stap te zetten en zich ook te bewijzen op het hoogste voetbalniveau van Nederland."

Parzyszek begon zijn profcarrière in 2012 bij De Graafschap. Na uitstapjes bij het Belgische Sint-Truiden, het Engelse Charlton Athletic en het Deense Randers FC keerde hij vorig jaar terug bij de club uit Doetinchem, waarmee hij afgelopen seizoen twaalfde werd in de Jupiler League.

Lees meer over:
Tip de redactie