Van der Mark vierde in tweede race WK Superbike in San Marino

Michael van der Mark is er zondag in de tweede race van het WK Superbike in San Marino niet in geslaagd om een podiumplaats te bemachtigen. De 24-jarige Rotterdammer eindigde als vierde op het circuit van Misano.

Van der Mark moest de Italiaan Marco Melandri en de Britten Jonathan Rea en Tom Sykes voor zich dulden. Hij kwam ruim dertien seconden na Melandri, die de race won, over de finish.

De Yamaha-coureur evenaarde met  de vierde plaats zijn beste resultaat van dit seizoen. Eerder dit jaar kwam hij op het Britse Donington Park en in Assen eveneens net tekort voor een podiumplaats.

Zaterdag greep Van der Mark door pech net naast zijn eerste overwinning in het WK Superbike. Hij leek op weg naar de zege tot hij in de vijftiende ronde een lekke band kreeg en ten val kwam.

In het kampioenschap neemt Van der Mark met 115 punten de zesde plaats in. De leiding is met 296 punten stevig in handen van Rea.

De races op het circuit dat is vernoemd naar de overleden Italiaanse motorcoureur Marco Simoncelli vormden de zevende wedstrijd van dit seizoen in het WK Superbike.

Op 8 en 9 juli staat op het Amerikaanse circuit Laguna Seca de achtste wedstrijd op het programma.

Tip de redactie