Maldini (48) maakt volgende week in Milaan profdebuut op tennisbaan

Paolo Maldini is aan een nieuwe carrière begonnen. De oud-voetballer maakt volgende week maandag op zijn 49e verjaardag zijn debuut in het internationale proftennis.

Maldini kwalificeerde zich met zijn vriend en coach Stefano Landonio voor het challengertoernooi van Milaan eind juni.

"Dit was ons eerste competitieve toernooi", vertelt Landonio zaterdag aan UBI Tennis. "We hadden tot nu toe alleen een paar demonstratiewedstrijden gespeeld voor het goede doel."

Landonio, die zelf nooit verder kwam dan de 975e plaats op de wereldranglijst, is onder de indruk van het spel van Maldini. "Paolo heeft een goede service en zijn volleys worden steeds beter. Hij heeft eigenlijk geen zwakke punten in zijn spel."

AC Milan

Maldini beëindigde acht jaar geleden zijn loopbaan als profvoetballer. De verdediger speelde van 1985 tot en met 2009 voor AC Milan, waar hij uitgroeide tot clublegende.

In totaal kwam hij in 902 officiële wedstrijden in actie voor de Italiaanse club, waarmee hij vijf keer de Europa Cup I/Champions League won en zeven keer landskampioen werd.

Ook speelde Maldini 126 interlands voor Italië. Met 'La Squadra Azzurra' bereikte hij in 1994 de finale van het WK en haalde hij in 2000 de eindstrijd van het EK.

Maldini begon na zijn carrière als profvoetballer direct met tennissen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie